Mijn laatste wekelijkse (hahahaha) dateert blijkbaar al van net voor de feestdagen, en hoewel ik denk dat jullie prima kunnen leven zonder te weten hoe ik Kerstmis en Nieuwjaar heb doorgebracht, ga ik dat toch zeer zeker nog door jullie strot rammen. Enjoy the riiiiiide, babies.
- Aaaah, is het alweer kerstvakantie? Gewoon op de zetel liggen stinken met dezelfde reeks kerstfilms die ik elk jaar herbekijk en vanbinnen en vanbuiten ken, mijn allereerste LEGO-adventskalender (voor herhaling vatbaar!), koffie uit kerstmokken, … Ik mis het alweer.





- En tussendoor een shitload aan hapjes, een plekje voor Swiffer aan tafel (sorry hahaha), fancy tiramisu en poseren met de hond van m’n zus en haar vriend. Mis ik ook alweer. Behalve misschien de buikpijn na de hapjes en de realisatie dat de raclette dan nog moet beginnen.





- Begin januari ging ik brunchen, waarop mijn lief graag wilde bewijzen dat hij thuis exact hetzelfde kan maken, maar dan beter en voor veel minder geld. He wasn’t wrong and I ain’t complaining. Na de brunch kwam ik ook nog deze grappige graffiti tegen haha.



- Het jaar nog verder goed inzetten: IKEA-balletjes, mee met de bodywarmer-rage (mijn lief: “Je bent toch geen tachtig???”), naar een voorstelling van Hetty Helsmoortel, sushi en sneeeeeuw! Verzacht de pijn toch een béétje bij al die telefoonherinneringen aan Lapland vorig jaar.






- Afscheid nemen van de kerstboom met de laatste ‘Harry Potter’-film, veel lezen, lentevibes, opruimen in het appartement van mijn grootouders en de overjas vinden waar mijn opa in werkte (kan toch zo door voor een fancy trenchcoat?) en (net als de rest van Vlaanderen) naar Clouseau. Goeie show!






- Een laat nieuwjaarsfeestje bij mijn schoonouders. (Lees: vroeger was dat op 1 januari, maar mijn schoonmoeder was het beu dat niet nader genoemde personen en al zeker niet mijn lief dan alleen maar lamlendig in de zetel lagen, dus nu is dat iets later in januari. Opnieuw: I ain’t complaining.)



- Ik ging nog eens naar een escape room! Ik deed er nu al twee in De Gouden Kooi in Mechelen en die zitten echt héél goed ineen. En we hadden deze keer zelfs nog negen minuten over???
- Ik kreeg als kerstcadeau van mijn lief een bon van de IKEA omdat ik al maanden zeurde om wandplankjes, en we zijn die gaan halen en deze week hangen we ze op en dan kan ik nog meer brol kopen om op die plankjes te zetten (ook al heb ik hem gezegd dat ik daar reeds bestaande brol zou op pleuren zodat het huis net minimalistischer zou lijken, maar ach) (ook: waarom is mannen hun idee van ‘minimalistisch’ eigenlijk gewoon een huis dat eruitziet alsof je er nog maar drie dagen in woont in plaats van drie jaar?).
- Ik heb (nog meer dan anders) het gevoel dat ik heel de maand alleen maar gegeten heb, maar goed, januari duurt ook 456897565 dagen, dus zo raar is dat niet. Tussendoor speelde ik met ex-collega’s ook nog eens mijn favoriet spel, ‘Kwakzalvers van Kakelenburg’.






- De jaarlijkse familiequiz met kerst waarvoor mijn twee neven weer filmscènes nadeden, was wederom geniaal.
- Ik had geen Miracoli meer in huis dus ik maakte voor het eerst ‘zelf’ spaghettisaus met passata en tomatenpuree en Miracoli blijkt gewoon heel dure passata te zijn??? Gaat me heel wat euro’s uitsparen dit jaar.
- De lentezon dit weekend. 💛🧡
- Het vooruitzicht naar nog meer lentezon: ik ga een weekje naar Malta binnenkort!
- Ik ging eindelijk eten bij Raffat in Leuven, een restaurant dat al heel lang op mijn lijstje stond. Héél goeie cocktails en ook zeker lekker gegeten, al had ik er misschien nog net iets meer van verwacht. Maar dat kan dus ook liggen aan het feit dat het al minstens twee jaar op m’n lijstje stond haha.





- Ik was nog eens een zaterdag HEEL DE DAG THUIS, en ging voor de altijd winnende formule: lezen, tv-kijken, spaghetti maken en bakken. De cake was lekker, maar (overduidelijk) wel te hard gebakken haha. Voor één keer blame ik wel écht het recept, want je moest ‘m ‘ongeveer’ veertig minuten in de oven steken. Sorry, ongeveer??? Zo heb je altijd gelijk natuurlijk.



Hoe was jouw januari?
Beeld: Unsplash / Alvan Nee
Amai ja, die jas lijkt echt een trenchcoat! Die bodywarmer waarover jij schrijft, zouden wij dan weer een debardeur noemen, haha.
Haha voor mij is een debardeur nog iets dunner, maar grappig!
Ooo al dat verrukkelijke, kleurrijke eten! Maar goed dat ik net gegeten heb, anders was ik waarschijnlijk aan het scherm gaan likken.
Fan van de jas van je opa. Moet wel je lief gelijk geven wat betreft de bodywarmer rage. Maar de kleur maakt nog iets goed.
Kwam geen einde aan de maand, gaan we in februari anders oplossen. Ik stel iets minder dagen voor.
Hahaha, dat komt alvast in orde!
Zo lekker al dat eten. En ik ben toch blij dat ik weet hoe je je feestdagen hebt doorgebracht. De boeken van Freida McFadden lezen echt zo lekker weg. Ze lezen als slechte films, maar bij ieder nieuw boek ben ik er binnen no time bij.
Haha ja ik denk dat ik er dezelfde haat-liefdeverhouding mee ga ontwikkelen. Ik vond dat ‘The Teacher’ heel vlot las (maar ook niet meer dan dat), dus ik ging het drie sterren geven. Maar dan kwam die COMPLEET ONNODIGE plottwist op de laatste twee pagina’s en daar moest ik toch echt een ster voor aftrekken haha. Maarrrrr ondanks de buis: jazeker ga ik nog wat boeken van haar lezen.
Hier was mijn lief de eerste met een bodywarmer en ik ben dan maar gevolgd (maar ik vind het wel fijn), al zou ik net als Samaja dat van jou een debardeur noemen (ook héél leuk en de kleur is 👌🏻).
Ik kan Miracoli niet… Ik ga dat eens opzoeken. Hier maakt het lief altijd spaghettisaus. Ik kan heel goed koken ondertussen (vind ik zelf), maar spaghettisaus lukt mij dus niet hé. Ik pak altijd gewoon een brik tomato fritto van Heinz :’)
Haha ja mijn mama maakte spaghetti altijd met zo’n Miracoli-pot (maar wel nog met groentjes en zo hé haha, ik vind altijd dat dat zo lui klinkt anders), dus ik deed dat tot nu toe ook altijd. Zonder echt over na te denken, maar ja Miracoli is dus eigenlijk echt gewoon passata met kruiden. En ik ben ook niet goed in tomatensauzen zelf maken, dat wordt altijd zo snel zurig, want ja tomaten zijn sowieso best zuur. Idem voor tomatensoep, spijtig, want ik eet dat heel graag!
Ik ben onlangs ook bij Raffat geweest en had er een beetje een dubbel gevoel bij: best lekker, maar ook niet wauw. Maar vooral erg opgejaagd allemaal, omdat we in de eerste shift zaten en om 20u terug buiten moesten. Alle gangen kwamen nogal in sneltreintempo, te kort opeen om er echt van te genieten. Volgende keer reserveren voor de tweede shift 😉
Haha wij hadden de tweede shift en vonden het net heeeeel traag. Maar ik kan me inbeelden dat te snel ook niet leuk is, zeker in zo’n restaurant.
Zo veel lekker eten, haha! Januari duurt altijd eindeloos. Gelukkig compenseert februari dat een beetje :).
Al dat eten, jong, tuurlijk dat januari bij jou eindeloos leek te duren. Iedereen had er precies last van, maar ik niet. Misschien omdat ik mijn verjaardag vier in januari?
Die jas van je opa vind ik heel mooi, fancy trenchcoat it is.
Ik moest de zin met “miracoli” in toch een paar keer herlezen, haha. Je gaat jezelf veel geld uitsparen en dat zure in je saus los je op door wat ketchup aan het einde toe te voegen. Ik maak echt heel lekkere spaghettisaus, zonder Miracoli. 😉
Ik had er ook wel minder last van dan andere jaren, moet ik zeggen. En hahaha, ik was vergeten dat ik een spaghettilover onder mijn lezers heb. Voorlopig ga ik het dus houden bij gewone passata en tomatenpuree, maar wie weet maak ik ze ooit from scratch 😉